Det greske kjøkkenet har utvilsomt mye å by på. En av de mest populære rettene er nok den greske salaten. Enkelt, godt og sunt.
Gresk salat passer perfekt både som tilbehør og egen rett. Smaken er rett og slett helt fantastisk!
- Les også: Enkelt og sunt gulrotbrød med havregryn
Gresk salat: Dette trenger du!
Gresk salat er basert på ferske og friske grønnsaker.
Vi anbefaler derfor at du tar deg litt god tid i grønnsaksdisken for å finne de beste råvarene. Det er verdt bryderiet, og maten blir så mye bedre!
I tillegg til de vanlige ingrediensene har vi også valgt å hive inn litt eple. Enda friskere smak!
Oppskriften er tilpasset for 4 porsjoner.
- 4 stk tomater.
- 1 agurk.
- 1 eple.
- 0,5 rødløk.
- 1 stk hjertesalat.
- 16 – 20 ferske kalamata oliven.
- 1-2 teskjeer tørket oregano.
- 125 gram fetaost.
- 4 spiseskjeer Extra Virgin olivenolje.
Slik går du frem
Å lage gresk salat er enkelt. Det eneste du trenger å gjøre er å kutte grønnsaker. Kan det bli enklere?
- Begynn med å skjære tomatene i relativt store båter.
- Skrell deretter agurken, før du deler den i to – og deretter kutter den opp i mindre biter.
- Kutt deretter opp både rødløk og eple i tynne skiver. Skjær også opp hjertesalaten, før du plasserer alle grønnsakene i en bolle.
- Skjær nå opp fetaosten i mindre biter, og legg deretter både fetaost og oliven i bollen.
- Hell deretter olivenolje over salaten, jevnt fordelt.
- Avslutt med å krydre salaten med oregano, slik at du får den gode og autentiske greske smaken.
Og det var alt. Vel bekomme!
- Les også: 3 svært enkle kostholdsråd å følge!