Oppskrift: Gresk Salat à la GetFitness

Gresk salat oppskrift

Det greske kjøkkenet har utvilsomt mye å by på. En av de mest populære rettene er nok den greske salaten. Enkelt, godt og sunt.

Gresk salat passer perfekt både som tilbehør og egen rett. Smaken er rett og slett helt fantastisk!

Gresk salat: Dette trenger du!

Gresk salat er basert på ferske og friske grønnsaker.

Vi anbefaler derfor at du tar deg litt god tid i grønnsaksdisken for å finne de beste råvarene. Det er verdt bryderiet, og maten blir så mye bedre!

I tillegg til de vanlige ingrediensene har vi også valgt å hive inn litt eple. Enda friskere smak!

Oppskriften er tilpasset for 4 porsjoner.

  • 4 stk tomater.
  • 1 agurk.
  • 1 eple.
  • 0,5 rødløk.
  • 1 stk hjertesalat.
  • 16 – 20 ferske kalamata oliven.
  • 1-2 teskjeer tørket oregano.
  • 125 gram fetaost.
  • 4 spiseskjeer Extra Virgin olivenolje.

Slik går du frem

Å lage gresk salat er enkelt. Det eneste du trenger å gjøre er å kutte grønnsaker. Kan det bli enklere?

  1. Begynn med å skjære tomatene i relativt store båter.
  2. Skrell deretter agurken, før du deler den i to – og deretter kutter den opp i mindre biter.
  3. Kutt deretter opp både rødløk og eple i tynne skiver. Skjær også opp hjertesalaten, før du plasserer alle grønnsakene i en bolle.
  4. Skjær nå opp fetaosten i mindre biter, og legg deretter både fetaost og oliven i bollen.
  5. Hell deretter olivenolje over salaten, jevnt fordelt.
  6. Avslutt med å krydre salaten med oregano, slik at du får den gode og autentiske greske smaken.

Og det var alt. Vel bekomme!