Den norske befolkningen er verdensmestere i å spise brød. De aller fleste av oss enes nok om at hjemmebakt brød definitivt er det beste.
Oppskriften vi presenterer i denne artikkelen passer perfekt til en deilig søndagsfrokost, eller eventuelt som en litt ekstra smakfull matpakke du kan ha med deg på jobben.
Smaksmessig minner faktisk brødet i stor grad om gulrotkake. Den store fordelen er selvfølgelig at det er mye sunnere, og inneholder mye mer kostfiber!
Gulrotbrød med havregryn: Disse ingrediensene trenger du
Før du går i gang med bakingen bør du selvfølgelig sikre at du har alle ingrediensene for hånden. Heldigvis er mange av ingrediensene er basisvarer som man har liggende fra før av.
- 25 gram fersk gjær
- 2,5 dl lettmelk
- 0,5 ss honning
- 0,5 ts salt
- 1 ss soyaolje
- 0,5 dl linfrø
- 1 gulrøtter, grovrevet
- 1 dl havregryn
- 150 gram sammalt hvete
- 200 gram hvetemel, fullkorn
- 2 egg
Slik gjør du det
Litt jobb er det jo med å bake brød. Men frykt ikke – vi lover deg at du ikke vil bli skuffet!
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Smuldre opp gjæren, og plasser i en bolle.
- Varm deretter opp melken til den er romtemperert, og rør gjæren ut i melken.
- Tilsetter deretter både salt, honning og olje i bollen.
- Rasp opp gulrøttene, og rør disse inn i blandingen, sammen med linfrø og havregryn.
- Tilsett mel til du har en fast deig.
- La den stå til heving i 30 – 45 minutter.
- Ta deigen ut av bollen, og rull den ut. Plasser den deretter ned i en smurt brødform.
- La brødet hevet i ytterligere 30 minutter.
- Pisk så sammen de 2 eggene, og pensle deretter brødet.
- Plasser brødet nederst i ovnen, og la det stå i omkring 30 – 35 minutter.
Vel bekomme!
Kilder: