Oppskrift: Enkelt og sunt gulrotbrød med havregryn

Raspet gulrot

Den norske befolkningen er verdensmestere i å spise brød. De aller fleste av oss enes nok om at hjemmebakt brød definitivt er det beste.

Oppskriften vi presenterer i denne artikkelen passer perfekt til en deilig søndagsfrokost, eller eventuelt som en litt ekstra smakfull matpakke du kan ha med deg på jobben.

Smaksmessig minner faktisk brødet i stor grad om gulrotkake. Den store fordelen er selvfølgelig at det er mye sunnere, og inneholder mye mer kostfiber!

Gulrotbrød med havregryn: Disse ingrediensene trenger du

Før du går i gang med bakingen bør du selvfølgelig sikre at du har alle ingrediensene for hånden. Heldigvis er mange av ingrediensene er basisvarer som man har liggende fra før av.

  • 25 gram fersk gjær
  • 2,5 dl lettmelk
  • 0,5 ss honning
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss soyaolje
  • 0,5 dl linfrø
  • 1 gulrøtter, grovrevet
  • 1 dl havregryn
  • 150 gram sammalt hvete
  • 200 gram hvetemel, fullkorn
  • 2 egg

Slik gjør du det

Litt jobb er det jo med å bake brød. Men frykt ikke – vi lover deg at du ikke vil bli skuffet!

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Smuldre opp gjæren, og plasser i en bolle.
  3. Varm deretter opp melken til den er romtemperert, og rør gjæren ut i melken.
  4. Tilsetter deretter både salt, honning og olje i bollen.
  5. Rasp opp gulrøttene, og rør disse inn i blandingen, sammen med linfrø og havregryn.
  6. Tilsett mel til du har en fast deig.
  7. La den stå til heving i 30 – 45 minutter.
  8. Ta deigen ut av bollen, og rull den ut. Plasser den deretter ned i en smurt brødform.
  9. La brødet hevet i ytterligere 30 minutter.
  10. Pisk så sammen de 2 eggene, og pensle deretter brødet.
  11. Plasser brødet nederst i ovnen, og la det stå i omkring 30 – 35 minutter.

Vel bekomme!

Kilder:

  1. Frukt.no